Crema de Patata amb Llenegues, Ou escalfat i Tofòna

Ingredients per a dues persones:

4 Patates (uns 400 gr.).
120 ml. Llet o Crema de llet.
5-6 Llenegues.
3 talls de Cansalada de porc Ral.
2 Ous.
Oli d'Oliva Verge.
Sal.
Pebre negre.
Tòfona.
Vinagre de vi.

Preparació:


Començarem fent la Crema de Patata posant a bullir dins una olla amb aigua les patates uns 35 minuts. 
Quan estiguin bullides les aixafem, els hi posem la llet prèviament escalfada, un bon raig d'oli, sal,  pebre i ho passem pel turmix fins que quedi com un puré molt fi.

Tallem la cansalada a tallets molt petits i la posem dins una paella amb una rajolí d'oli. La tindrem a  punt quan estigui torradeta; la reservem dins la paella.

En un altre paella hi posem les llenegues tallades petites i les saltegem uns minuts amb un pessic de sal.

Per fer els ous escalfats, posem una olla al foc amb aigua, sal i un bon raig de vinagre; i amb l'ajuda d'un termòmetre quan bulli a 80°C apaguem el foc, remenem l'aigua provocant un remolí i de seguida hi posem el ou, i el deixem durant uns 5 minuts sense parar. (mireu el video)
"Important: El raig de vinagre serveix per que no es separin les clares dels rovells. Sobretot quan l'aigua arribi a la temperatura, apagueu el foc".

Tot seguit muntem el plat; escalfem totes les preparacions i prepareu el plat amb una base de parmentier, una mica de tòfona ratllada, les llenegues i cansalada ben col.locades per sobre i per últim hi poseu l'ou escalfat que haureu fet en aquell moment. 

Ja veureu quina combinació més bona.