Arròs amb verdures

Arròz. Verdures, Arroz, Verduras, paella, cuina casolana, cocina casera, l'Essència de la Cuina, Blog de Cuina de la Sònia

Ingredients per 2 persones:


160 d'Arròs bomba.
1 Ceba.
Mig pebrot vermell petit.
Mig pebrot verd.
Mig carabassó petit.
6 Xampinyons.
60 gr. de Pèsols congelats.
3 Carxofes.
1 Gra d'all.
Oli d'oliva Verge Extra.
1 litre de caldo de verdures.


Preparació:

Tallem la ceba a brunoise (a trossets molt petits) i la posem dins una cassola amb un bon raig d'oli. La deixem fer a foc fluix. 

Mentrestant, rentem i tallem els pebrots, els xampinyons i el carabassó a trossets molt petits i els afegim a la cassola juntament amb la ceba. La ceba no estarà feta, però estarà més toveta. També hi podeu afegir el gra d'all a trosses petits.  

Pelem les carxofes, les partim per la meitat i aquesta meitat en 3 trossets. Els hi traiem la vellositat i les afegim a la cassola. Recordeu si talleu amb anterioritat les carxofes, per evitar que es tornin negres els hi podeu exprimir una mica de llimona o bé, les podeu posar dins un pot amb unes fulles de julivert. Ja hi podeu afegir també els pèsols congelats.

Deixem coure les verdures fins que estiguin ben toves. Un cop fetes, hi afegiu 3-4 cullerades de tomàquet triturat amb un pessic de sal i un de sucre i el deixeu fer uns minuts més.

Mentrestant poseu a bullir el caldo de verdures.

Escalfeu la part de d'alt del forn a 180ºC.

15 minuts abans de dinar ja podeu començar a fer l'arròs. 

Escalfeu el sofregit i un cop calent, hi saltegeu l'arròs i quan estigui una mica enrossit i afegiu el caldo de verdures. Primer n'hi afegiu la meitat i a mitja cocció, hi afegiu la resta. 
Heu de deixar bullir l'arròs uns 12-13 minuts. 

Quan hagi transcorregut el temps, el poseu al forn uns 2-3 minuts més i ja el podreu servir.

Veureu que bo que us sortirà i no és gens complicat.

Arròz. Verdures, Arroz, Verduras, paella, cuina casolana, cocina casera, l'Essència de la Cuina, Blog de Cuina de la Sònia