Llata de Vedella a Baixa Temperatura

Llata de Vedella, Espaldilla de Ternera, Ternera al Horno, vedella al forn, cuina facil, cocina facil, lessencia de la cuina, blogdecuinadelasonia, carne horno, carn al forn
Ingredients per 4 persones:

1 Llata de Vedella sencera.
1 Ceba.
3 pastanagues.
1 tomàquet.
3 grans d'all.
1 bossa de Cebetes petites.
1 culleradeta de Sucre.

2 llaunes de de cervesa.
100 gr. de Pèsols.
Farigola.
Oli d'oliva Verge Extra.
Sal.


Parmentier de patata amb Cardamom:

2 Patates.
1 Rajolí de llet.
Oli d'oliva Verge.
Cardamom en Pols.


Preparació:


Emboliquem la llata amb paper d'alumini juntament amb un ramet de farigola, unes rodanxes de ceba, un rajolí d'oli, sal i pebre. 

Ho posem al forn a d'alt i a baix a 70° durant tota la nit, unes 12 hores. No patiu que no passa res.
L'endemà, treiem Llata de Vedella del forn, retirem el paper de plata i en una safata posem la vedella, el suc que ha deixat, el timó i la ceba. 

Seguidament, pelem les pastanagues, la ceba, els alls, el tomàquet i també ho posem dins la safata. Hi posem un bon raig d'oli, ho salem i ho empebrem i ho introduïm al forn que haurem escalfat a 150° prèviament.

Passats uns 20 minuts hi posem una llauna de cervesa per sobre i un got d'aigua, deixant'ho uns 30 minuts mes. Passat el temps, treiem la llata del forn i la tallem a talls molt fins. No apagueu el forn. Passem pel xino les verdures i el suquet de la llata que hem fet al forn.
Posem a la safata del forn la llata tallada amb tota la seva salsa. Un cop passats 30 minuts, hi posem l'altre cervesa i ho deixem una hora mes.

Mentrestant escaldem les cebetes per pelar-les millor, les pelem i les posem en una paella amb un bon raig d'oli, sal i 3 gots d'aigua. Les deixem a foc lent fins que estiguin tovetes. Hi afegim una culleradeta de sucre i les deixem caramel·litzar uns minuts mes.
En un pot petit fem bullir els pèsols i els reservem.



15 minuts abans que s'acabi la cocció de la llata, hi posem les cebetes i els pèsols i ho remenem.




Si voleu fer el parmentier de patata amb cardamom:




Poseu al foc una olla amb aigua i hi poseu les patates i les feu bullir durant 45 minuts. Les peleu i les tritureu amb el turmix amb un bon raig d'oli, sal, un raig de llet calenta i el cardamom.


Ja ho teniu llest.....podeu muntar el plat....i veureu com es desfà la llata de lo tendra que queda...

Bon profit....