El trinxat de patates amb fredolics de la Mama

Trinxat-patates-fredolics, bolets, setas, l'Essència de la Cuina, blog de cuina de la sonia, patatas con setas, cuina casolana, cuina facil, cocina facil, recetas, receptes
Ingredients per a 4 persones:

8 patates.
300 gr. de fredolics.
6 talls de cansalada.
2 grans d'all.
Julivert.
Oli d'oliva verge extra.
Sal.



Preparació:

Pelem les patates, les tallem a trossets i les posem a bullir en una olla amb aigua abundant. Mentre bulliu les patates netegeu els fredolics i els escaldeu amb aigua bullint, es a dir, un cop bulli l'aigua els hi poseu i quan torni a arrencar el bull els escorreu i els reserveu. 

Quan les patates estiguin cuites,  punxeu-les amb un ganivet per comprovar que estiguin tovetes, dependrà del tamany de les patates el temps de cocció, uns 25 minuts aproximadament, les escorreu, sense llençar tota l'aigua de bullir-les aproximadament un got. Xafeu les patates amb una mà de morter o amb una forquilla, poseu-hi una miqueta del suc de bullir-les, un raig d'oli d'oliva Verge i sal fins que no en quedi cap tros sencer. 
Tallem tota la cansalada a trossets molt petits excepte 4 talls que els farem servir per guarnir el plat i la fregim en una paella amb una mica d'oli i després hi posem els fredolics amb els dos grans d'all tallats molt petits i una mica de sal. 

Un cop fets, hi posem julivert tallat petit. Tot seguit podem posar les patates xafades dins la paella amb els fredolics i ho fregim una miqueta perquè tot quedi integrat. 
En una paella a part i amb molt poc oli, fregim els talls de cansalada sencers fins que estiguin rossos. Ara podeu preparar el plat amb un motllo o anell, posant el trinxat de patata i per sobre el guarniu amb el tall de cansalada. 

Son les patates que feia la meva iaia Rosa de Torà i després va continuar fent la meva mare i em porten molts records perquè m'agradaven moltíssim. 

Espero que us agradin tant com a mi.