Suquet de Rap i Gambes

Suquet, Rap, Gambes, Caldereta, Rape, Gambas, pascua, Peix, Cuina casolana, Blog de cuina de la Sonia

Ingredients 2 persones:

2 lloms de Rap sencer
5 Patates
6 Gambes 
10 gambes pelades grosses
3 dents d'All
2 Tomàquets madurs
Pimentón de la Vera dolç
Pimentón de la Vera piquent (opcional)
Oli d'oliva Verge extra
Sal
Pebre negre 
1 pessic de Sucre

Pel fumet:

3 litres d'aigua mineral
El cap del rap
1 porro
4 dents d'all
2 fulles de llorer
1 ceba

Per la picada:

2 llesques de pa
Safrà
20 ametlles crues i pelades
3 dents d'all


Preparació:

❶ Començarem fent el fumet de rap posant aigua a l'olla i hi afegim tots els ingredients. Quan comenci a bullir hi traiem l'espuma, i ho deixem bullir uns 20 minuts mes i reservem.

Preparem la picada:

❷ Posem en una paella un raig d'oli d'oliva i fregim els dents de l'all amb pell i les ametlles fins que estiguin daurades, a foc fluix. Ho hem de remenar sovint per evitar que es cremin. Quan estiguin, les traiem i ho posem en un plat. 

❸ Fregim en el mateix oli les llesques de pa sense la crosta fins que estiguin daurades, les retirem i les posem a sobre un paper de cuina. 
 
❹ Treiem una mica l'oli de la paella i hi posem 5 fils de safrà i el torrem una miqueta, el treiem i el posem dins el morter. Afegim els alls pelats i les ametlles i les llesques de pa i triturem. Per anar més ràpid ho podem posar tot dins una picadora i triturar-ho.

Preparem el suquet:

❺ Piquem els alls molt bé i ratllem els dos tomàquets madurs. 
Posem en una cassola un bon raig d'oli i hi afegim els alls, ho saltegem i hi afegim el tomàquet ratllat. El deixem fregir fins que s'evapori l'aigua amb un pessic de sucre i de sal.

❻ Un cop fet, afegim el pimentón i ho barregem per evitar que es cremi. Afegim les patates pelades i tallades a rodanxes d'un centímetre i cobrim amb una part del fumet de rap. Ho deixem bullir uns 25 minuts fins que les patates estiguin toves. Si veiem que li falta fumet, n'hi podem afegir més.

❼ Quan les patates estiguin toves, hi afegim la picada a la cassola, ho barregem, hi posem un pessic de sal i una miqueta més de fumet. 

❽ Incorporem el rap tallat a talls i ja salat i empebrat. El cuinem uns 15 minuts i mentrestant pelem les gambes deixant la cua.
 
❾ Un cop el rap ja estigui fet hi posem les gambes tant les que pelem com les que ja teníem pelades. Ho deixem tot junt un parell de minuts més i ja ho tenim.
 
Un suquet de rap per llepar-se'n els dits....Agafeu una bona llesca de pa per sucar....

Està boníssim! 

Suquet, Rap, Gambes, Caldereta, Rape, Gambas, pascua, Peix, Cuina casolana, Blog de cuina de la Sonia