Pasta fresca amb xerries i gamba vermella

Pasta Fresca Xerries i Gamba Vermella, Tallarines, Cuina Casolana, L'Essència_de_la_Cuina, Blog de cuina de la Sónia

Ingredients per la pasta fresca per 4 persones:

400 gr. de Farina
4 Ous

Preparació Pasta Fresca amb Thermomix: (click a l'enllaç)

Preparació a mà:

Posem la farina sobre el taulell i reservem 50 gr. per anar afegint després. Fem un volcà amb la farina i dins la part més fonda hi posem els ous batuts i ho barregem amb una forquilla primer i després ho amassem amb les mans fins que quedi tot molt ben barrejat. 

Netegem el taulell i les mans i un cop net, amassem altra vegada amb les mans i hi anem afegint la farina que hem reservat. Estirem i amassem fins que quedi una massa homogènia i elàstica. Tapem la massa amb paper film i la deixem reposar mínim uns 20 minuts.

Preparació de les tallarines amb màquina:

Agafem una porció de la massa (el resto la deixem ben tapada), estirem amb un corró de cuina i l'enfarinem una mica. 

Posem la massa dins l'obertura i la roda al màxim d'obertura dels rodets. Passem la massa dos vegades pel mateix número fins el número 5. Cada vegada que passem la massa pels rodets hi posem una mica de farina. Un cop passat el número 5 ja podem posar la massa dins la posició per fer les tallarines.

Si no teniu màquina 😌. Cap problema! 😀 :

☝Primer agafeu porcions i estirem amb el corró de cuina fins a quedar una massa molt fina, la doblegueu amb tres parts (al mig de cada part, hi posem una mica de farina per evitar que s'enganxi

✌ Segón, després amb un ganivet afilat aneu fent tires de la mida de les tallarines....

Un cop fetes les tallarines, els esteneu en un penjador de fusta que podeu penjar als armaris de la cuina. Un cop reposada, ja la podeu utilitzar o posar en bosses a congelar.

Ingredients Salsa:

12 Tomàquets xèrries Vermells
10 Gambes vermelles
3 grans d'All
1 punta de Bitxo
1 rajolí de Vi blanc
Sal
Sucre
Oli d'oliva Verge Extra
Alfàbrega fresca

Preparació de la salsa:

En una paella amb un bon raig d'oli saltegem volta i voltat les gambes amb una mica de sal. Les traiem de la paella i les reservem. 

En el mateix oli hi posem els xèrries rentats i els deixem uns 10 minuts fent xup-xup a foc suau. 

Seguidament hi afegim els alls tallats petits, una mica de sal i mitja culleradeta de sucre. Ho remenem i ho deixem uns 10 minuts més. 

Un cop fet, pelem les gambes i les posem dins la paella. Xafem els caps amb el rajolí de vi blanc i el suc l'afegim a la paella i ho deixem uns 5 minuts més. Netegem l'alfàbrega fresca. 

Posem una olla a bullir i quan bulli, hi afegim un pessic de sal i hi afegim la pasta fresca. La deixem coure uns 4 minuts, escorrem la pasta i la posem dins la paella amb els xèrries i les gambes, ho remenem i hi posem per sobre l'alfàbrega fresca. 

Ja està a punt per menjar.....es tant bona que val la pena fer-la.....