Risotto de Confit d'ànec amb Foie, Ceps i Tòfona blanca

Risotto, Confit Ànec, Tòfona, Foie, Ceps, arròs, arroz, cuina casolana, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sònia

Ingredients per 2 persones:

160 gr. d'Arròs Nomen
1 cuixa de Confit d'Ànec
2 medallons de Foie cru
1 grapat petit de Ceps secs
Mig got de Vi negre Cabernet 
1 Ceba
Sal
Oli d'oliva Verge Extra
Parmesà ratllat


Preparació:

Rallem la ceba i la posem en una cassola amb un bon raig d'oli a foc suau. Anem remenant fins que estigui dauradeta i melosa i apaguem el foc.

Encenem el forn a d'alt i a baix a 180°C .

Mentrestant posem els ceps a hidratar en una olla amb aigua calenta durant uns 10 minuts. Retirem els ceps i guardem l'aigua per tirar al Rissoto.

Afegim els ceps a la ceba, els salem i els saltegem uns 5 minuts. 

Posem el confit d'ànec amb part del seu greix dins una safata i el posem al forn durant uns 10 minuts. El retirem, l'esmicolem i el reservem.

Posem l'aigua reservada de ceps a escalfar.

Posem l'arròs dins la cassola juntament amb la ceba i els ceps amb una miqueta d'oli del confit i el saltegem uns minuts. Afegim el vi negre i remenem fins que s'evapori. Anem afegint un cullerot de caldo, remenem i un cop evaporat n'hi afegim un altre, i així anem fent fins que hagin passat els 20 minuts de cocció. 

Mentrestant, en una paella posarem els medallons de foie, 2 minuts per cada costat i ho reservem.

Quan faltin 5 minuts per acabar de coure hi afegim el confit d'ànec, una mica de trufa blanca ratllada,  remenem i salem. 

En l'últim minut, afegim el parmesà ratllat al gust, barregem i ja podem servir amb el medalló de foie tallat i amb sal maldon per sobre. 

Un cop emplatat ja hi podem afegir trufa blanca per sobre. 

Una delícia de Risotto, fàcil, festiu i que repetireu segur.

Risotto, Confit Ànec, Tòfona, Foie, Ceps, arròs, arroz, cuina casolana, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sònia