Carxofes Violetes Arrebossades

Carxofes arrebossades, carxofa violeta, l'essència de la cuina, cuina vegetariana, blog de cuina de la sonia, alcachofa arrebozada, alcachofa violeta, cuina casolana, cocina casera
Ingredients per 2 persones:

6 Carxofes Violeta.
Farina.
Oli d'oliva Verge.
1 Llimona.
Sal.

Preparació:


Primer de tot tallem les carxofes.



Amb un ganivet tallem la part superior de la carxofa i un tros de tronc.

Seguidament li treiem totes les fulles dures fins arribar al cor. Quan arribem al cor, la partim per la meitat i aquesta meitat en una altra meitat. Es a dir, l'hem de partir amb 4 trossos.

A part de ser de color liles, una altra característica de la Carxofa Violeta es la manca de vellositat que tenen normalment les altres varietats de carxofes, així doncs,  no haurem de treure res més. Si fossin carxofes normals, el hi hauríem de treure la vellossitat. 

Un cop tallades les posem en un plat amb un raig de llimona exprimida per evitar que s'oxidi.

Posem una olla al foc a bullir i quan bulli, hi posem les carxofes durant uns 15 minuts. Les escorrem i les reservem.
En un plat hi posem una mica de farina, agafem els trossos de carxofa i els enfarinem lleugerament. En una paella al foc amb oli ben calent hi anem fregint les carxofes. Quan observeu que estiguin dauradetes, ja les podeu posar en un plat amb paper absorvent per que treguin l'excés d'oli.

Un cop el paper ha absorvit l'oli, les enplatem posant-hi una mica de sal i ja tindrem llestes les carxofes arrebossades per menjar.