Tronc de Patata Violeta amb Gambes i Xampinyons

Tronc de patata, gambes, xampinyons, gampas, pastel de patata, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia
Ingredients per a 2 persones:

7 Patates violetes.
100 gr. de Xampinyons.
75 gr. de cues de Gambes congelades.
2 Tomàquets de branca.
8 Tomàquets xèrries.
1 gra d'All.
Sal.
Pebre.
Sucre.
Oli d'Oliva Verge extra.

Preparació:

Posem les patates pelades i tallades per la meitat en una olla amb aigua a bullir durant uns 25 minuts. Un cop bullides treiem una mica d'aigua i la reservem. 

Mentrestant rentem i laminem els xampinyons, els posem en una paella amb oli a foc lent amb una miqueta de sal; un cop fets hi saltegem les gambes prèviament descongelades i també el gra d'all pelat tallat a trossets ben petits. 

Ratllem els tomàquets i els incorporem als xampinyons i les gambes, hi posem un pessic de sucre, sal una miqueta de pebre i ho deixem uns minutets més. 

En una paella posem els xèrries partits per la meitat, un bon raig d'oli, sal i una miqueta de sucre i ho deixem a foc suau fins que estiguin tovets. 
Tot seguit escorrem les patates, les saleu i les xafeu amb una forquilla. Hi podem posar una mica d'aigua de bullir les patates per quedin més meloses i un rajolí d'oli i les tornem a aixafar

Agafem un tros gros de film i l'estireu sobre el marbre. A sobre hi posem les patates xafades en forma de rectangle i ben aplanades. 
Al mig hi posem els xampinyons i les gambes, i anem enrotllant amb ajuda del film com si fos un braç de gitano. 

Quan el tinguem enrotllat, treiem el film i el posem sobre una safata. Tallem les puntes perquè quedi més ben presentat i per sobre hi posem els xèrries. 

Tronc de patata, gambes, xampinyons, gampas, pastel de patata, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia


Ja veureu que bo que està. 
La recepta es llarga però tots els passos són molt fàcils.