Arròs amb Bacallå i Verdures

arròs, verdures, bacallà, cuina facil, l'essencia de la cuina, arroz, verduras, cocina facil, blog de cuina de la sònia, paella verduras, bacalla, bacalao
Ingredients per 4 persones:

380 grs. d'arròs.
250 grs. de bacallà dessalat.
100 ml. de tomàquet triturat.
150 ml. Oli d'oliva Verge.
1 ceba.
Mig pebrot vermell.
Mig pebrot verd.
5 espàrrecs verds.
4 carxofes.
4 xampinyons
2 grans d'all.
Julivert.
Sal.
1 culleradeta de sucre.

Caldo de verdures: (Podeu comprar-lo fet)

2lts. d'aigua.
1 pastanaga.
Mig porro.
1 tros d'api.
1 nap.


Preparació:

Per fer una bona paella d'arròs amb bacallà i verdures, començarem fent el caldo de verdures posant al foc totes les verdures pelades i rentades amb l'aigua durant un hora o si preferiu podeu comprar-lo fet.
Triturem la ceba i el pebrot verd, i ho poseu a la paella amb l'oli d'oliva a foc suau remenant sovint perquè no es cremi fins que quedi dauradeta. 
(Jo tinc sempre trossets de pebrot verd congelat perquè sempre et va bé per afegir-lo a un guisat. Talleu el pebrot a trossets petits i el poseu en una bossa de congelar. Quan en necessiteu n'agafeu un grapadet, i llestos).  

Mentre es fa la ceba i el pebrot verd, rentem i tallem les verdures a trossets petits. Sobretot a les carxofes s'han de pelar i treure la vellositat (molt important) només ens quedem amb el cor i  que el tallarem en quatre trossos. Els espàrrecs heu de tallar la part més dura de sota. 
En aquest punt podem afegir les verdures tallades a trossets petits,al sofregit de ceba i les deixem fent-se durant una mitja hora. Un cop transcorregut el temps hi afegim el tomàquet triturat, la culleradeta de sucre i una culleradeta de sal, ho remenem i ho deixem sofregir durant uns 20 minuts a foc suau. 

Mentrestant piquem els dos grans d'all treient la part de dins (fill) i el barregem al sofregit.
Posem una cullerada de sofregit dins del caldo verdures.
Tirem l'arròs a la paella del sofregit i li donem unes voltes perquè s'enrosseixi i ja hi podem abocar el caldo de verdures calent (aproximadament 800 ml aprox.). Heu de moure constantment la paella per evitar que no s'enganxi i si convé ho remeneu amb una cullera de fusta. Un cop transcorreguts 15 minuts de cocció hi posem el bacallà i el deixem 8 minuts més. 

Passats els 20 minuts, el retirem del foc, el deixeu reposar i ja ens el podrem menjar. (Estigueu al cas per si faltés més caldo o menys perquè n'hi podreu afegir sempre).

Estic segura que us agradarà, té un gust boníssim i és molt saludable. 
Acompanyeu-lo amb un vinet blanc..