Amanida de bacallà amb patates

Ingredients per a dues persones:

2 Patates.
200 grs. de bacallà esqueixat dessalat.
2 tomàquets raff o cor de bou.
2 cabdells de Tudela.
1 ou.
10 olives negres per fer l'olivada.
Mitja ceba.
Oli,vinagre, sal i pebre.





Preparació:

Primer tallarem la ceba a trossets petits i la posarem en un plat amb vinagre, un pessic de sal i una culleradeta de sucre i la deixarem una estoneta a macerar.
En una olla posem a bullir amb aigua les dues patates senceres amb la pela fins que estiguin tovetes. Dependrà molt del tamany de les patates l'estona que han de bullir. Un cop bullides les treiem de l'aigua, les deixem refredar i les pelem.
Dessalarem el bacallà esqueixat posant-lo 10 minuts sota l'aixeta amb aigua freda, i durant tota aquest temps l'apretarem amb les mans per treure tota la sal o el deixarem en un plat amb aigua freda i li canviarem l'aigua vàries vegades fins que quan el tastem estigui al punt de sal.

En un pot amb aigua posem l'ou a bullir durant uns 20 minuts. Transcorregut el temps el treiem del foc i el posem sota l'aigua freda i li treiem la closca. Ja el tenim a punt.
Tallem els tomàquets a dauets petits i els reservem.
Treiem les fulles dels cabdells de Tudela i les posem en aigua freda,  les netegem i les escorrem molt bé de tota l'aigua, seguidament procedirem a tallar-los a trossets molt petits.

Ara farem una olivada amb les olives negres.... En un bol hi posem un rajolí d'oli d'oliva verge i 10 olives negres sense pinyol i ho triturem amb turmix fins que quedi una pasta espesa. Si veieu que queda molt molt  espès hi podeu posar més oli o al revés... si queda molt liquat hi poseu més olives.
Comencem a muntar l'amanida tallant a rodanxes les patates i les posarem a la base del plat. A sobre hi posarem el bacallà. Al voltant de les patates, hi posem els cabdells, els salem i hi posem un rajolí d'oli d'oliva verge. Barregem els trossets de tomàquet amb la ceba macerada i els posem sobre del bacallà. Tot seguit l'amanim segons el nostre gust amb oli, sal, vinagre i pebre. Per sobre hi posem l'olivada i un tros d'ou dur. 

Ja està llesta per menjar i per disfrutar.