Fideuà Negra

Ingredients per a 2 persones:

250 gr. Fideus del N°0 (si voleu del n°2 també queda bé)
8 Anelles de calamar o 1 Sipia bruta.
1 Ceba.
1/2 Pebrot verd.
4 cullerades de Tomàquet triturat.
4 Gambes.
Salsa de la Sipia.
Tinta de Sipia.
Oli d'Oliva Verge Extra.
Sal.
Espines de lluç per fer caldo o caldo de peix.
Allioli.

Preparació:

Per fer una bona Fideuà necessitem primer fer un caldo: Posem una olla amb aigua al foc amb les espines de lluç i ho deixem a foc lent 45 minuts. (Si no el voleu fer, sempre podeu comprar els caldos de peix preparats i llavors només l'heu de bullir).

Triturem la ceba i el pebrot verd ben triturats, ho posem dins una cassola que posarem  foc lent amb un bon raig d'oliva Verge. Ho remeneu sovint fins que estigui caramel·litzada. Ha de tenir un color daurat brillant. 
Tot seguit hi afegim el tomàquet, la salsa marró de les Sipies, una culleradeta de sal i mitja de sucre, ho remenem i ho deixem a foc lent 15 minuts. Un cop fet el sofregit, poseu una cullerada dins el caldo de peix i ho remeneu. 

Mentrestant, netegem la Sipia o calamars, ho tallem a trossets petits i ho posem dins el sofregit quan hagin passat els 15 minuts. Remenem i hi afegim un pessic de sal i ho deixem uns 10 minuts més. 

Un cop fet, ho treiem de la cassola i el reservem en un plat; a la mateixa cassola, amb un raig d'oli, saltegem les gambes, volta i volta i reservem. 

En el mateix oli de les gambes, fregiu els fideus, han de quedar torradets, "no cremats!!"
Hi afegim la tinta, els remenem i apaguem el foc. Els fideus n°0 amb 2 minuts estan fets, per tant, 5 minuts abans de dinar, ja podeu començar a fer la Fideuà.  Encenem el forn a 250ºC la part de d'alt. Tornem a obrir el foc i poseu el sofregit dins els fideus i remeneu. Cobrim els fideus amb el caldo, no n'hi poseu mes. (El caldo ha d'estar bullint).
Deixem bullir els fideus segons les instruccions del paquet de fideus i hi posem les gambes a sobre. 

Un cop fets, posem la cassola al forn el mes amunt possible durant un minut i ja estaràn llestos per emplatar i menjar. Si us agrada els acompanyeu amb un bon allioli.