Capuchino de Ceps - "Capuccino"

Capuccino de Ceps, Capuchino de Ceps, Aperitiu Nadal, Ceps, Bolets, Aperitivo Navidad, Setas, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la Sònia
Ingredients per 8 Capuchinos:

1 litre de Caldo de Pollastre
20 gr. de Ceps Secs
300 ml. de Nata liquida per muntar 35 % materia grasa

Preparació:


Una estoneta abans de començar a fer el Capuchino de Ceps ( 1 hora i mitja aproximadament) posem la nata al foc en un pot i quan arrenqui el bull, la treiem del foc, hi afegim un pessic de sal i 5 gr. de ceps, ho remenem, ho deixem infusionar i quan estigui fred ho guardem a la nevera. (Aquesta operació la podeu fer el dia abans i així ja ho tindreu fet).

Seguidament posem una olla al foc amb el caldo i quan comenci a bullir hi aboquem la resta de ceps. Els deixem bullint uns 20 minuts per que estiguin hidratats i cuits.


Escorrem els Ceps de la nata que tenim a la nevera i els poseu dins el caldo. Tornem a posar la nata altra vegada a la nevera.

Escalfem el caldo amb els ceps, un cop calent ho triturem amb el turmix fins que quedi ben fi i omplim unes tasses de cafè deixant un dit per posar-hi la nata. (Les tasses millor si són de vidre).  

Treiem la nata ben freda de la nevera i la muntem una mica amb unes varetes. No ha d'estar muntada completament, quan veiem que té una mica de consistència ja estarà perfecta pel nostre capuchino

Acabem d'omplir les tasses amb la nata infusinada de ceps. 




S'ha de beure com un capuchino, es espectacular i molt fàcil!