Calamars Farcits

Calamars Farcits, Calamares Rellenos, l'Essència de la Cuina, blog de cuina de la sonia, Plat de Nadal, plato para navidad

Ingredients:


6 Calamars grossos frescos.

2 Cebes mitjanes.
2 Pastanagues.
4 cullerades de Tomàquet triturat.
3 Ous durs.
1 Gots vi blanc.
2 Gots d'aigua o Brou de peix.
2 Patates.
100 grs. de pèsols.
Oli d'Oliva Verge.
Sal.
Mitja culleradeta de Sucre.
Pebre negre.
Pebre vermell picant.
Una punta de bitxo.


Preparació:




Primer de tot netegem molt bé els calamars tant de dins com de fora. Separem les aletes i les potes i les tallem molt petites.

Ratllem mitja ceba i la posem en una cassola amb oli a foc molt suau durant uns 20 minuts fins que estigui transparent. Un cop feta hi posem les aletes i les potes, ho salem, empebrem i ho deixem coure durant uns 10 minuts. 
Seguidament afegim els ous durs tallats a trossets molt petits i ho remenem. 
Farcim amb una cullereta els calamars amb la barreja de potes, aletes i ous durs i els tanquem amb un escuradents.
En una cassola amb força oli saltegem els calamars, primer un costat i després l'altre fins que els marquem i els retirem. 



Procedim a fer el suquet, i en la mateixa cassola i en el mateix oli hi posem una ceba i mitja tallada en juliana i la pastanaga tallada a trossets amb un pessic de sal i ho deixem una mitja hora a foc suau, fins que quedi tot melós. 

Un cop fet hi posem les cullerades de tomàquet, amb una mica de sal i mitja cullerada de sucre hi ho deixem a foc lent durant uns 10 minuts.
Transcorregut el temps hi poseu un got d'aigua i mig got de vi i ho deixeu fer xup, xup uns 15 minuts més, ho passeu pel xino, i suquet fet!  



Bulliu els pèsols i reserveu. Peleu les patates i les talleu a dauets, les fregiu, les saleu i un cop fetes les reserveu. Poseu altra vegada a la cassola els calamars juntament amb la salsa, el got d'aigua, l'altre mig de vi, una miqueta de pebre vermell, la punta de bitxo, els pèsols, les patates i ho deixeu a foc suau durant uns 35 minuts.




I ja tenim els calamarts farcits a punt de menjar!

Us recomano una bona llesca de pa.....



 Bon profit!.

Calamars Farcits, Calamares Rellenos, l'Essència de la Cuina, blog de cuina de la sonia, Plat de Nadal, plato para navidad