Rigatoni amb Trompetes i Tòfona

Rigatoni, Trompetes-de-la-mort, pasta, Tofona, Macarrons, Bolets, Blog-de-la-Sonia, lessencia-de-la-cuina
Ingredients per a dues persones:

160 gr. de Rigatoni o qualsevol tipus de pasta.
50 gr. de trompetes de la mort seques.
150 ml. de Llet evaporada o Crema de Llet normal.
1/2 Ceba petita.
Oli d'Oliva Verge extra.
Pebre negre.
Tòfona.
Sal.

Preparació:

En un bol amb aigua calenta posem a hidratar les Trompetes de la Mort. Mentrestant triturem amb la picadora o ratllador la mitja ceba. 
En una paella a foc suau i amb un bon raig d'oli, hi posem la ceba triturada i la deixem uns minuts fins que quedi transparent. Remeneu-la sovint per evitar que es cremi. 

Un cop feta la ceba, hi posem les trompetes hidratades i escorregudes, saltejant-les uns 10 minuts a la paella amb la ceba. 

Tot seguit, hi posem la llet evaporada (ideal per que quedi mes lleuger); sinó crema de llet normal, un pessic de sal, un polsim de pebre negre i ho deixeu a foc molt fluix uns 15 minuts. (La salsa ha de tenir un to marronós)
Quan estigui hi poseu  una miqueta de tòfona ratllada. Conserveu-la dins la paella per desprės escalfar-la. 


Seguidament posem una olla amb aigua al foc amb un pessic de sal i un raig d'oli.  Un cop bulli hi poseu la pasta i la deixeu fer els minuts que posa en el paquet. 
Quan la tinguem al "dente" l'escorrem i la barregeu dins la salsa que hem preparat, deixant-la reposar una estoneta a foc fluix. 

Abans de servir, posem tallets molt fins de tòfona. Jo la congelo un cop comprada i així cada vegada que la necessito la faig servir i la torno al congelador. 

Es un plat de pasta boníssim, diferent i fàcil de fer.