Arròs amb Trompetes de la Mort i Gambes.

Arròs amb Trompetes de la Mort, bolets, Arroz con trompetas de la muerte, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia, arroz con setas, arròs amb bolets
 Arròs amb Trompetes de la Mort, bolets, Arroz con trompetas de la muerte, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia, arroz con setas, arròs amb bolets

Ingredients per 4 persones:

360 gr. d'Arròs.
50 gr. Trompetes de la mort secs.
1 Carbassó petit o la meitat d'un de gran.
1 Ceba.
1 Grà d'all.
5 Cullerades de tomàquet triturat.
12 Gambes Vermelles.
Mig Pebrot verd.
Oli d'oliva verge extra.
Sal al gust.

Preparació:

Triturem la ceba, el pebrot i el grà d'all. Posem al foc una cassola amb un bon raig d'oli i la ceba triturada. Ho deixem a foc lent i ho remenen sovint fins a obtenir una ceba caramel·litzada. 

En un bol gran amb aigua calenta hi posem les trompetes i les deixem una estoneta fins que s'hidratin. Sobretot no llenceu l'aigua d'hidratar-les perquè la farem servir per bullir l'arròs. 

Rentem el carbassó, el tallem a trossets petits amb la pela i el posem dins la cassola juntament amb les trompetes hidratades, a foc lent uns 15-20 minuts. Remeneu-ho sovint. 


En una paella amb l'oli calent saltegeu les gambes volta i volta amb una mica de sal i reserveu tant les gambes com l'oli de saltejar-les. Poseu a bullir l'aigua d'hidratar les trompetes amb els caps de 4 gambes "ja saltejades". Les gambes sobrants "8" les peleu però no els hi treieu el cap, seràn per guarnir el plat. Les altres 4 gambes, les peleu i les talleu a trossets i les reserveu.

Un cop tingueu el sofregit a punt i l'aigua bullint, poseu l'arròs a la cassola i saltegeu-lo una miqueta. Tot seguit ja hi podeu posar l'aigua bullint, cobriu primer l'arròs i desprès n'aneu afegint. 
Aquest arròs no ha de quedar sec, ha de ser melòs, per tant si hi ha una mica de caldo, millor. Ha d'estar al foc entre 15-20 minuts. Proveu-lo als 15 minuts i si es del vostre gust el treieu i si no el deixeu 5 minuts més. 

Un cop fet, ja podeu guarnir el plat. Primer l'arròs, a sobre les gambes amb el cap i per sobre una miqueta de l'oli de coure les gambes i per últim les gambes tallades a trossets.(Aquestes gambes les heu d'escalfar abans per que fa estona que les teniu fetes).

Ara a disfrutar-lo......