Savoiardi

Savoiardi, melindros, Tiramisu, postres, cuina facil, cocina facil, recepta rapida, receta rapida, l'essencia de la cuina, blogdecuinadelasonia
Ingredients:

3 Rovells d'Ou.
2 clares d'Ou.
30 gr. de "Maizena".
35 gr. de Farina normal.
60 gr. de Sucre.
Sucre Glas.



Preparació:

Primer encenem el forn a d'alt i a baix a 190 º. 
Tallem 3 tires de paper de forn de 10 cm d'ample a la llargada de la safata del forn i les posem sobre la mateixa safata.
 
Separem els rovells de les clares.
Afegim 20 gr. de sucre als rovells i muntem amb unes varetes elèctriques fins que quedi una crema blanquinosa.


Muntem les dues clares amb les varetes elèctriques i quan veiem que ja es comencen a muntar (ha de quedar la marca de les varetes) hi afegim el sucre i continuem muntant fins que quan girem el bol no caiguin. 

Seguidament tamisem amb un colador la maizena sobre les clares i ho barregem amb una llengua de gat molt a poc a poc fins que s'integrin, (sempre de baix a d'alt),  hi afegim els rovells i ho tornem a remenar molt a poc a poc de baix a dalt. Quan ho tinguem integrat, tamisem la farina amb un colador i ho barregem molt lentament de baix a d'alt fins que estigui ben barrejat. 

Posem la massa en una manega pastissera.  Amb la mànega fem tires de 2 dits d'ampla (2 cms) i de 10 cm d'ample (que es l'amplada de la mida de la tira de paper que hem preparat al inici) i amb una separació de 2 cm de distància d'una a l'altre. Un cop fetes, les empolvorem amb sucre glas amb un colador i ja les posem al forn de 10 a 15 minuts. 

Els Savoiardi son com uns melindros italians però no tan tous i son els ideals per fer un Tiramisú. Amb Nutela o Xocolata desfeta també son boníssims. 

En altres vegades havia fet el Tiramisú amb melindros normals i no té res a veure, comparats amb Savoiardi.

Val la pena fer-los!!  amb mitja horeta els podeu tenir fets. 

Bon profit!