Torró de Crema Cremada i Taronja

Torró de Crema Cremada i Taronja, Torrons de Nadal, Turrón de Crema y Naranja, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sònia
Ingredients per una barra:


250 gr. d'ametlla en pols.
250 gr. de sucre.
5 rovells d'ou crus.
50 ml. d'aigua.
1 mica de canyella en pols.
60 gr. de pell de taronja confitada.
Pell d'una llimona.
Sucre glaçat.

Preparació:


Poseu en una olla el sucre, els 5 rovells, la pell de la llimona, l'aigua i la canyella a foc molt suau; tot remenant contínuament amb unes varetes per evitar no s'enganxi al fons de l'olla. Remenem fins que els ingredients estiguin ben dissolts. 
Atenció!! No deixeu que bulli. Com més estona estigui al foc, menys es notarà el sucre. 

En aquest punt retireu l'olla del foc i aneu afegint l'ametlla molt a poc a poc i remenant amb una cullera de fusta o amb l'amassadora si la teniu perquè costa molt. Quan estigui ben integrat, hi afegiu els trossets de taronja confitada. La massa ha de tenir un aspecte humit, ho tornem a posar a foc molt suau remenant sense parar durant 10 minuts aproximadament i ho retirem del foc.

Col·loquem paper sulfuritzat al fons d'un motlle (a fi efecte que ens faciliti desemmotllar-ho un cop fet) i en repartim la barreja obtinguda. Col·loqueu una altra tira de paper sobre el torro i hi posem un pes a sobre, per exemple un brick de llet. El podem deixar tot un dia.
L'endemà, el desemmotllem i l'igualem dels costats.

Per la cobertura de crema:

100 ml de llet.
150 gr. de sucre.
2 ous.
20 gr. de "Maicena".



Diluïm la Maicena amb un terç de la llet i reservem. Remenem amb unes varetes sense parar tot afegint, els ous a la Maicena i ho batem molt bé. 
Escalfem la llet amb el sucre. Quan la llet arrenqui el bull la afegim molt a poc a poc a la barreja anterior sense parar de batre. Ho tornem a posar tot junt al foc sense parar de remenar fins que quedi molt espès i ho deixem refredar.

Un cop refredat, agafem la base del torró que ja havíem fet anteriorment i aboquem al damunt la cobertura de crema. també hi posem el sucre glaçat i ho cremem amb un soplet ó amb una pala de cremar, ja sigui manual o elèctrica.