Postre de Gintònic amb sorbet de llimona a la Taronja

postre de gintonic, postre refrescant, refrescante, gintonic diferente, gintonic, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia


















Ingredients per dues persones:

100 ml. de Ginebra.
250 ml. de Tònica.
2 boles de ginebre "enebro" (es opcional).
75 grs. de Sucre.
75 ml.d'Aigua.
10 grs. de Gelatina (6 fulles).
1 Taronja (serà la que deshidratarem).
Pela d'una taronja.
Sorbet de llimona.


Preparació:

Fer el Postre de Gintonic es fàcil, ja ho veureu:

Hidratem en aigua les fulles de gelatina.
Escalfem una mica de tònica i un cop hidratades les fulles de gelatina les escorrem i les hi afegim. Remenem molt bé fins que es desfacin. 
Barregem la ginebra, la resta de tònica i les boletes de ginebre picades amb la mà de morter i aquesta barreja la posem dins unes copes i les deixem a la nevera, mínim 2 hores. 

Mentrestant tallem molt fina la pell de taronja, la posem en un pot al foc amb l'aigua, el sucre i ho remenem fins a obtenir una textura com la mel. 

Per guarnir, podem deshidratar una taronja posant en un paper de forn la taronja tallada molt primeta i llavors introduir-la al forn a 80°C d'alt i a baix. 
Un cop passada una hora les retirem del forn i posem les rodanxes sobre la reixa durant dues hores més i les anem girant; observareu que van quedant seques. Després les podeu tenir al forn apagat fins que es refredi. (Això ho heu de fer el dia abans). Aquestes rodanxes de taronja deshidratada les podeu guardar en una bossa durant molt de temps.

Ara es el moment de muntar el postre, poseu una bola de sorbet de llimona sobre el sorbet la pell de taronja amb el sucre desfet i per guarnir la taronja deshidratada. 
(Si la pell de taronja al refredar-se queda amb el sucre vist i no transparent hi podeu afegir un rajolí d'aigua i el torneu a posar al foc fins que agafi la textura desitjada.)

Ara que començarà la caloreta ja veureu què refrescant. Una manera diferent de prendres un Gintonic 


Bon profit!!