Caneló de brandada de bacallà amb salsa de piquillos i olivada

Ingredients per a 6 persones o per a 6 canelons:

6 làmines de lasanya.
250 grs. de bacallà esqueixat.
3 grans d'all.
1 fulla de llorer.
250 ml. d'oli d'oliva verge.
250 ml. de nata per cuinar.
1 pot de pebrots del piquillo.
500 ml. de nata per cuinar.
1 pot d'olives negres.
100 ml. d'oli d'oliva verge.
Un raig d'oli i sal.







Preparació:

Primer farem la brandada de bacallà: 

Dessalem el bacallà. (el podeu dessalar sota l'aixeta apretant-lo vàries vegades fins que quan el tasteu estigui al punt de sal). 
Mireu bé que no tingui cap espina i el poseu en una olla al foc amb la fulla de llorer. Quan arrenqui el bull, l'escorreu, treieu el llorer i reserveu. 
En una paella a foc lent poseu la mateixa quantitat d'oli que de bacallà, en aquest cas seran 250 ml., amb els tres grans d'all pelats i abans que es torrin ho retireu del foc i deixeu refredar. Quan està fred i poseu el bacallà, jo hi vaig treure un gra d'all perquè no ens agrada gaire potent. 
En un pot al foc posem la crema de llet, mateixa quantitat que bacallà, en aquest cas 250 ml. Quan arrenqui el bull, retirem del foc i sense deixar refredar anem tirant la crema de llet dins el bacallà amb l'oli tot triturant-lo amb la batedora o tur-mix fins a lligar-ho tot. Ja tenim la brandada. 

Procedim a fer la salsa de piquillos:

En una paella posem la crema de llet i els pebrots al piquillo amb una mica de sal i quan comença a bullir ho retirem i triturem amb la batedora. Ja la tenim.

Posem al foc a bullir una olla amb aigua i un raig d'oli i quan bulli hi posem les làmines de lasanya l'estona que diu el paquet. Un cop ha passat el temps, posem les làmines de lasanya en una olla amb aigua freda per aturar la cocció. Eixuguem la lasanya una mica amb un paper de cuina i omplim cada làmina horitzontalment amb la brandada i en fem un caneló allargat. Fem el mateix amb les 6 làmines. 

Ja podem fer l'olivada: 

Agafem les olives  negres sense pinyol i l'oli d'oliva (100 ml.aproximadament) i ho triturem a la batedora fins que estigui tot ben lligat. Si us queda molt espès afegiu-hi més oli.  Per estalviar-vos temps podeu comprar l'olivada ja feta.

Muntem el plat: 

A la base hi posem la salsa de piquillos, a sobre el caneló i sobre el caneló hi posem l'olivada. Es un plat fred que per aquesta època es ideal. A l'hivern podeu fer-lo calent i enlloc de posar l salsa de piquillos a sota i l'olivada sobre el caneló, podeu posar la salsa de piquillos a sobre i els podeu escalfar al forn, quan els treieu del forn hi podeu posar l'olivada per sobre. 

Espero que us agradi perquè sembla molt complicat però no n'és i si es vol es pot fer tot el dia abans excepte la làmina de lasanya que us quedarà millor el mateix dia.