Trena de Briox.


Ingredients:

500 gr. de farina de força
10 gr. de sal
40 gr. de sucre
20 gr. de mel
1 ou
250 gr. de llet sencera
50 gr. de mantega
25 gr. de llevadura fresca
1 ou batut per pintar les trenes
Opcional: gelatina de poma


Preparació: 

Desfem la llevadura fresca amb la llet que ha d'estar a temperatura ambient i barregem en un got.
Mesclem tots els ingredients amb l'amassadora o a mà menys la llet durant 5 minuts i després afegim la llet. Comencem a formar una massa. 

Tot seguit la tècnica per masses enganxatoses sense afegir farina perquè així queda més esponjós. Amassem amb les mans durant 15 segons, formem una bola i deixem reposar en un bol tapat amb un drap durant 10 minuts. Repetim aquesta operació 5 vegades. 
Un cop feta l'última operació, untem un bol amb oli i hi posem la massa feta una bola dins i ho tapem amb un drap i ho deixem reposar 1 hora i mitja, més o menys, fins que hagi duplicat el seu volum. Un cop passat aquest temps, treiem la massa del bowl, eliminem el gas, donant uns cops a la massa i formem peçes de 40 o 50 gr. i fem tires cilindriques per començar a fer les trenes. Enganxem les tres tires i començem a fer les trenes. Amb aquesta masa hauran de sortir 5 trenes. 
Posem les trenes sobre el paper de forn i les pintem amb l'ou batut. Deixem que fermentin durant mitja hora fins que hagin crescut una miqueta i les posem dins el forn apagat. Treiem les trenes del forn i l'escalfem a 180° a d'alt i a baix. Tornem a pintar les trenes amb l'ou batut i les empolvorem amb sucre. 

Les posem al forn durant 15 minuts fins que estiguin dauradetes. Quan surtin del forn les podeu pintar amb gelatina de poma que prèviament haureu desfet al microones.

Si creieu que 5 trenes es massa per vosaltres, un cop fetes les trenes sense fermentar dins el forn i sense pintar amb ou batut, les emboliqueu amb paper film i les congeleu. Quan les vulgueu fer, les deixeu descongelar i les deixeu fermentar dins el forn pintades amb ou batut i continueu amb la recepta anterior. 

Estan boníssimes!!