Coca de Sant Joan

Ingredients:

500 grs. de farina de força.
10 grs. de sal.
100 grs. de sucre.
100 grs. de mantega.
120 ml. d'aigua.
35 grs. de llevat fresc.
1\2 culleradeta de canyella.
3 ous.
1 ou per pintar la coca i un pessic de sal.
Ratlladura de mitja llimona.
Oli.

Crema pastissera:

1/2 litre de llet.
4 rovells i una clara.
40 gr. de "Maizena".
125 gr. de sucre.
1 tros de canyella.
La pell d'una llimona.



Preparació:

Amasem amb el ganxo de l'amassadora tots els ingredients excepte la mantega el llevat i una mica d'aigua. Quan estigui ben amassat, hi posem la mantega ben freda tallada a trossets i continuem amassant fins que estigui ben integrada la mantega, tot seguit barregem el llevat amb l'aigua que em reservat i seguim amassant fins a obtenir una massa elàstica. 
Ens untem les mans amb oli i treiem la massa del bol, fem una bola i la posem en un bol untat amb oli i tapat amb film a la nevera durant 1 hora. Transcorregut aquest temps separem la massa en dos i en fem dues boles que les posarem en una safata untada amb oli i tapades amb un drap i les tornem a posar a la nevera durant 30 minuts. "Es important sempre que agafem la massa tenir les mans untades amb oli perquè es treballa molt més bé el brioix"
Un cop passat el temps untem la taula de treball amb oli i el corró també i li donem a les boles de massa la forma ovalada amb el corró deixant-les amb 2 cm de gruix. 
A continuació untem amb oli una làmina de paper de forn que col·locarem en una safata de forn i a sobre hi posarem les coques, cadascuna en una safata diferent. Les untem amb l'ou batut i un pessic de sal per que quedi brillant. Les deixarem fermentar 90 minuts en un lloc on no hi hagi corrent d'aire i una bona opció es el forn "sense temperatura i tancat". També les podeu deixar en un lloc càlid tapades amb un drap de cuina. 

Mentre les coques fermenten, farem la crema.

Reservem 100 ml. de llet i la resta (400 ml ) la posem en un cassó amb la pela de la llimona i la canyella a bullir. En un bol posem la llet que hem reservat, el sucre, la Maizena i batem amb les varetes i anem afegint els rovells i la clara un a un mentre batem. 
Quan la llet bulli, la treiem del foc i hi afegim la barreja amb els rovells, el sucre, la llet, la Maizena i tornem a posar el cassó al foc remenant-ho amb unes varetes fins que s'espessi i la treiem del foc. Sobretot no pareu de remenar perquè es pot enganxar.

Una estoneta abans que acabin de fermentar, preescalfem el forn a 250° a d'alt i a baix, si les heu deixat a dins penseu en treure-les. Amb una mànega pastissera (si no en teniu amb una bossa de plàstic neta amb un foradet petit a la punta també us servirà) hi posem la crema fent una quadrícula, i si us agraden els pinyons o ametlles també i les empolsineu amb molt de sucre. 

Un cop escalfat el forn, baixem la temperatua a 190° i posem primer una coca i després l'altra durant uns 12 minuts. 

Ja veureu que esponjosa us quedarà, han quedat boníssimes. 

Bon Sant Joan!!