Tallarines a la Vila


Ingredients per 4 persones:

400 grs. de tallarines.
150 ml. de tomàquet triturat.
100 grs. de xampinyons.
150 grs. de gamba pelada.
200 grs. de tires de calamar.
150 ml. d'Oli d'oliva Verge.
1 auberginia petita.
1 pebrot vermell petit.
1 culleradeta de sucre.
2 pastanagues.
1 carbassó petit.
1 ceba.
1 bitxo petit.
Sal i pebre.
Formatge parmesà al gust

Preparació:

Tallem totes les verdures a trossets petits i les fregim en una paella amb oli a foc suau i les salem. Un cop totes les verdures estiguin cuites i tovetes (ara controlem l'oli de la paella per si en volem treure i reservar-ne una mica o no) i hi afegim el tomàquet triturat amb una culleradeta de sucre i una de sal i ho deixem coure durant una mitja hora a foc suau.
Mentrestant, tallem a trossets les tires de calamar i les saltegem en una paella amb una mica d'oli i sal i reservem. A la mateixa paella saltegem les gambes amb una mica de sal. Un cop passats els 30 minuts, afegim a la paella de verdures, les gambes i les tires de calamar i hi posem pebre i el bitxo tallat a trossets. Jo normalment provo una punteta del bitxo abans perquè si realment pica molt et pot esguerrar el plat i només n'hi poso mig. Si pica molt, pot ser que la boca ni te la notis!

Tot seguit posem una olla amb aigua al foc amb oli i sal; quan bulli hi llencem les tallarines i les deixem coure el temps que diu en el paquet. Un cop bullida l'escorrem i l'aboquem dins la paella amb les verdures i ho remenem una estoneta fins que estigui tot integrat a foc molt suau. (Tinguem en compte que si la pasta no la barregeu amb la resta d'ingredients de seguida, l'haureu d'escorrer amb aigua 

Un cop a punt, les emplatem i per sobre ens hi posem formatge parmesà a trossets o ratllat.

Aquestes tallarines tenen un èxit impressionant, ja m'ho explicareu !