Bunyols de Quaresma

Ingredients:
500 gr. de farina de força.
100 gr. de sucre.
6 gr. de sal.
50 gr. de mantega.
30 gr. de llevat fresc.
120 ml. de llet. 
2 ous.
1 sobre de Royal.
1 ratlladura de llimona.
1 xupito d'anís. 
Canyella en pols. 
Sucre i anís per aromatitzar. 

Preparació:
A l'amassadora o a mà (trigarem més estona) hi posem els ous, el sucre, la ratlladura de llimona, una mica de canyella en pols, el xupito d'anís i el llevat esmicolat i ho remenem amb unes varilles. Un cop remenat, hi posem la farina i el Royal i a sobre hi posem la sal que no pot estar en contacte amb el llevat perquè si no no pujarà. També hi posem la mantega a temperatura ambient.
Ara posem el ganxo a l'amassadora i ho amassem a poc a poc; hi posem la llet fins que obtinguem una massa que es desenganxi de les parets. Ho amasseu durant uns 20-25 minuts. Si cal hi podem posar una mica de farina si veiem que s'enganxa molt als dits i si hi falta una miqueta de llet. No patiu si s'enganxa una mica perquè l'anirem arreglant amb les mans untades amb oli. Ho treieu de dins el bol de l'amassadora i l'anem arrodonint amb les mans untades amb oli pressionant sobre la superfície de treball prèviament untada amb oli i ho tornem a posar dins el bol i el tapem amb un drap humit amb aigua molt calenta durant dues hores.
Un cop passat aquest temps, la massa haurà doblat el seu volum. La tornem a amassar amb les mans untades amb oli i fem les boletes i les posem en una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat, deixant espai perquè quan pugin no s'enganxin i un cop estiguin totes les posem al forn apagat i amb la porta tancada perquè llevin durant 90 minuts; així fermentaran correctament perquè no hi ha corrent d'aire.
En una paella posem 1\2 litre d'oli de gira-sol, i un cop passats els 90 minuts ja estaran a punt de fregir. Amb els dits els hi fem el forat al mig amb les mans untades d'oli. Tot seguit ja els podem fregir amb l'oli ben calent i vigilant que no es cremin. Un cop fregits, els posem en una safata amb paper absorbent perquè s'escorri l'oli i els posem en un bol on els ruixarem amb l'anís i tot seguit ben molls els arrebossem amb el sucre. A mi em va molt bé posar l'anís en un pot amb esprai i així queda més repartit. 
Si els feu no farà falta que sigui temps de Quaresma perquè els podreu fer quan vulgueu. 
Personalment faig la meitat de la recepta perquè en surten molts, uns 25-30 bunyols i amb la recepta sencera un 60 bunyols.