Risotto de Bolets amb Crosta de Pernil.

Risotto, Bolets, Risotto de Bolets, Setas, Formatge, Risoto, Arroz, Arròs, Rice, Queso-Parmesano, Formatge-Parmesà, L'essencia de la cuina, blogdecuinadelasonia
 Ingredients per 4 persones:

360 Gr. d'arròs.
250 Gr. de barreja de bolets congelats o 60 gr. de bolets secs (camagrocs, ceps i trompetes).

6 talls de pernil salat.
2 cebes mitjanes.
Mig pebrot verd.
Oli i sal.
Vi blanc.
Aigua o caldo.
Formatge parmesà rallat al gust.



Preparació:

Primer de tot trinxem les cebes i el pebrot verd a la picadora i ho sofregim en una
caçola amb oli d'oliva verge a foc molt suau fins quedi tot caramel·litzat ( ha de tenir un
color doradet o marró claret ).

*** Si els bolets son de conserva, els tallem petitons i els afegim al sofregit i els saltegem uns 10 minuts.
*** Si els bolets son secs, agafem un bol amb 1\2 litre d'aigua calenta i els hidratem uns 10 minuts. 


Un cop hidratats, els colem i els afegim al sofregit i els saltegem uns 10 minuts. L'aigua que ha quedat dels bolets que hem hidratat, la reservem perquè servirà pel caldo.

Tallem a troçets 3 talls de pernil salat i els afegim també al sofregit i els saltegem 2
minuts.

Per fer la crosta de pernil, encenem el forn s d'alt i a baix a 200 graus, agafem paper sulfuritzat per postres i a sobre hi col.loquem els talls de pernil partits per la meitat i ho posem sobre la reixa del forn durant 20 minuts. S'ha d'anar controlant perquè no es cremi.

Posem una olla al foc. 

Si hem fet Bolets secs i afegim l'aigua de la hidratació i dos gots de vi blanc. Si no fos el cas, afegim 1\2 litre de caldo de verdures i dos gots de vi blanc.
Ja podem fer el Risotto, tirem l'arròs al sofregit de bolets i el posem a foc normal i les saltegem. Hi haurem d'anar afegint el caldo a cullerots de mica en mica, es a dir, quan s'evapori, hi afegim un altre cullerot i així fins que es faci el Risotto però no el podem deixar de remenar perquè així l'arròs treu el seu midó i queda molt més melós.

Un cop veiem que l'arrós està fet, uns 20 minuts, hi tirem el formatge parmesà rallat i el remenem una estona fins que es desfà. Ara ja el tenim a punt de menjar.

Per guarnir el plat agafem un cilindre i hi posem l'arròs a dins  i un cop dins, passat un minut el desemmotllem perquè quedi la forma. 

A sobre el decorem amb la cresta de pernil i empolvorem amb formatge parmesà rallat.

Risotto, Bolets, Risotto de Bolets, Setas, Formatge, Risoto, Arroz, Arròs, Rice, Queso-Parmesano, Formatge-Parmesà, L'essencia de la cuina, blogdecuinadelasonia