Tartaletes Lemon Pie

Lemon Pie, tartaleta, postre, dulce, llimona, limón, l'essència de la Cuina

Ingredients:

Per la base:

250 gr. de farina
125 gr. de mantega pomada
1 ou
2 cullerades soperes d'aigua freda
Pessic de sal

Pel farcit:

200 gr. de sucre
3 rovells
1 ou
100 gr. de mantega sense sal
200 ml. d'aigua
125 ml. de suc de llimona
15 gr. de maizena

Pel merengue suís:

3 clares (dels ous de la preparació anterior)
165 gr. de sucre

Preparació:

Primer farem la base del Lemon pie

Posem la farina a la batedora amb la sal i el sucre. Ho batem o barregem fins que s'incorporin. Afegim la mantega tallada a trossets i continuem batent fins que quedi com arena. Afegim l'ou i l'aigua i ho batem fins que quedi tot integrat. Queda com una arena gruixuda. La traieu del bol i l'amasem amb les mans sobre la taula i en fem una bola. L'emboliquem amb film i la posem a la nevera durant uns 15 minuts.

Un cop transcorregut el temps, posem farina sobre la taula i estirem la massa amb un rodet fins que quedi de 3 mil·límetres aproximadament. 
Untem els motllos de silicona amb mantega. Amb un motlle rodó d'emplatar tallem les bases rodones i les estirem una mica més amb el rodet. 
Posem la base rodona sobre el motllo i l'adaptem a ell per que quedi ben posada. Punxem les bases i els laterals per que no pugi la massa al forn. Fem el mateix amb tots els motllos i les bases. Un cop les bases estan sobre els motllos, tallem paper de forn i el posem sobre la massa i a sobre hi posem uns quants cigrons cuits per evitar que la massa també pugi. 
Introduïm els motllos al congelador durant uns 3 minuts. 
Posem els motllos al forn, que prèviament haurem escalfat a 170 ºC i deixarem coure les bases uns 25 minuts.

Preparació del farcit:

Posem el sucre, els rovells i l'ou en una olla i ho batem amb unes varetes elèctriques fins que quedi una mescla espumosa blanca. 
Afegim el suc de llimona, l'aigua i la Maizena. Un cop s'ha dissolt tot, ho posem a foc suau i anem remenant amb una vareta manual fins que bulli i el lemon pie es quedi espès. 
Traiem l'olla del foc i hi afegim la mantega. Ho remenem tot molt bé fins que la mantega s'integri a la crema, Ho posem en un bol i ho tapem fins que es refredi.

Preparació del merengue suís:

Posem les clares en un bol al bany Maria junt amb el sucre i ho barregem amb una vareta manual fins que el sucre es dissolgui, Veurem que queda una barreja blanca i espumosa. Ho traiem del bany Maria i ho batem a màxima velocitat amb unes varetes elèctriques fins que el merengue quedi brillant i ferm. Ho posem dins una mànega pastissera i ho reservem.
Ara farem el muntatge final.

Posem dins les tartaletes amb una mànega pastissera el lemon pie. A sobre hi posem puntets de merengue sobre tot el lemon pie i per acabar cremem una mica amb el soplet per donar color al merengue.


Queda un Lemon pie tan bo....

Es pot fer amb tartaletes com en un motllo més gran....