Pastís de truites

Pastís de Truites, truita, ous, cuina facil, casolana, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sònia, pastel de tornillas

Ingredients per la truita de Xampinyons:

3 Ous
1 safata de Xampinyons
1/2 gra d'all
Julivert
Oli d'Oliva Verge Extra
Sal


Preparació:

Rentem i tallem els xampinyons i els posem en una paella de 24 cm. amb un raig d'oli a foc lent.

Pelem i tallem petit el gra d'all i el posem dins la paella amb els xampinyons amb un polsim de julivert i de sal. Mentrestant, batem els ous i hi posem una mica de sal.

Quan els xampinyons estan tous i ja no tenen aigua, hi afegim els ous batuts. 
Ho deixem quallar uns 7-8 minuts, separem dels costats de la paella la truita amb una llengua de gat i la girem amb un plat o tapa i la tornem a posar dins la paella amb la part crua cap a sota.


La deixem quallar uns 7-8 minuts més, la treiem i la reservem en un plat. 
Rentem la paella per fer la propera truita.


Ingredients per la Truita de Patates i Ceba:

3 ous
4 patates mitjanes
1 ceba mitjana
Oli d'oliva
Sal

Preparació:

Pelem les patates i les tallem molt finetes a quadrats. Pelem i tallem la ceba a trossets petits. 

Posem les patates i ceba a la paella a foc suau amb un bon raig d'oli, ho salem i ho tapem. Anem remenant sovint. Ho deixem a foc suau durant uns 20-25 minuts. 

Batem els ous amb un pessic de sal. Quan les patates i ceba ja estan toves, les escorrem per evitar que hi hagi molt oli, les posem dins els ous batuts, ho remenem i ho posem dins la paella que ja teníem al foc amb una miqueta de l'oli que hem escorregut. Ho deixem quallar uns 10-15 minuts per costat, anem separant la truita amb una llengua de gat. 

Quan estigui feta, girem la truita amb un plat o tapa i la tornem a posar a la paella amb la part que no està cuita. La tornem a deixar a foc suau durant uns 10 minuts.



La traiem del foc i reservem en un plat.

Rentem la paella per la propera truita,



Ingredients per la truita d'espinacs:

3 Ous
300 gr. d'Espinacs frescos
1 gra d'all
Sal 
Oli d'Oliva Verge Extra


Preparació:

Posem els espinacs en una paella a foc suau amb un bon raig d'oli i sal. Quan s'hagin reduït bastant, hi posem el gra d'all tallat molt petit i ho deixem fer a foc lent uns minuts, els traiem del foc i reservem.

Batem els ous amb un pessic de sal i hi posem els espinacs cuits, remenem i ho posem dins la paella que tindrem al foc amb un rajolí d'oli.

Ho deixem quallar uns 10 minuts i girem la truita amb un plat o tapa. Ho tornem a posar dins la paella per la part que no està cuita i ho deixem uns 5-7 minuts més.



Un cop feta, la traiem del foc i la reservem en un plat.

Rentem la paella per la propera truita.


Ingredients per la truita de Pebrot i Albergínia:


3 Ous
1 Pebrot vermell
1 Albergínia
Oli d'oliva verge extra
Sal
1 pessic de Sucre

Preparació:

Rentem el pebrot i l'albergínia,  ho tallem tot a quadrats petits i ho posem en una paella amb un bon raig d'oli, sal i el pessic de sucre.

Ho deixem uns 20-25 minuts a foc lent. Batem els ous amb un pessic de sal. Quan la verdura estigui tova, ja voldrà dir que està a punt. Escorrem l'oli que hi pugui quedar i ho barregem amb els ous batuts.

Posem la paella al foc amb una miqueta d'oli que hem escorregut i quan estigui calent hi posem els ous batuts amb el pebrot i l'albergínia. Ho deixem quallar uns 15 minuts. Anem passant la llengua de gat pel voltant de la paella per evitar que s'enganxi. 

Quan estigui feta, la girem amb un plat o tapa i la posem dins la paella per la part que no està cuita. 

La deixem quallar uns 10 minuts més, la traiem del foc i la reserveu en un plat.


Muntatge del Pastís de Truites:

Per muntar el pastís de truites, necessitarem tomàquet fregit. Millor que el fem nosaltres, però si no tenim temps el podem fer servir de pot.

En un plat hi posem la truita de xampinyons i a sobre una miqueta de tomàquet que l'escamparem per sobre la truita.

Sobre la capa de tomàquet hi posarem la truita de patates i per sobre i posem també el tomàquet fregit. I a sobre el tomàquet la truita d'espinacs, i una altra capa de tomàquet i per últim hi posem la truita de pebrot i albergínia. 

Nosaltres les hem posat d'aquesta manera per diferenciar els colors, però cadascú el pot muntar de la manera que li agradi més.

Ja ho podem emplatar. Hem agafat un motllo quadrat i l'hem posat sobre la truita i hem fet la forma.

Ho podem emplatar amb motllo o deixar-ho rodó que es tal i com surten les truites de la paella. Nosaltres ho hem fet així per que veieu el tall i la diferencia de colors  Està boníssim aquest pastís i el podeu preparar el dia abans....tan fred com calent està tan bo...... amb unes llesquetes de pa amb tomàquet....amb una amanida....tot hi queda bé...estiu i hivern.....qualsevol època de l'any podeu fer aquest pastís.... 

Pastís de Truites, truita, ous, cuina facil, casolana, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sònia, pastel de tornillas