Filet de Vedella amb Foie i reducció d'Oporto

Filet de Vedella amb Foie, reducció salsa Oporto l'essència de la cuina, blog de cuina de la sònia, Solomillo de Ternera con Foie, Parmentier de patata
Ingredients per a 2 persones:

2 talls de Filet de Vedella.
2 talls de Foie fresc.
Sal Maldon.

Per la reducció d'Oporto:

1\2 litre de vi d'Oporto.
1\4 de ceba.
2 culleradetes de Maizena.
Sal i pebre per la salsa.


Pel parmentier de patates:

150 ml. Crema de llet.
50 ml. d'oli d'oliva Verge.
4 patates.
Sal.
Pebre.
Sal negra si la teniu ( dona un toc diferent als plats).

Preparació:

Preparem primer la reducció d'Oporto. Ratllem la ceba i la posem en un pot a foc mig amb un rajolí d'oli fins que estigui dauradeta, hi tirem el vi d'Oporto i el deixem reduir durant mitja horeta. 
Un cop passat aquest temps, ho treiem del foc i ho passem del xino. El vi restant, el tornem a posar a foc suau. 


Tot seguit agafem un got i hi posem un rajolí de vi d'Oporto amb les dues culleradetes de Maizena i ho barregem molt bé fins que no quedin grumolls i ho aboquem al vi que està al foc i ho barregem. Deixem reduir fins que s'espessi (uns 5 minuts aproximadament). Ja teniu la reducció preparada.

Mentre es fa la salsa podem preparar el parmentier de patates. En una olla amb aigua hi posem les patates amb pela (renteu-les abans) i les coem fins que veiem que estiguin tobetes. (ho comprovem punxant-les ganivet i veiem que estan tobetes). Les treiem de l'olla i les pelem. Les posem en un bol amb la crema de llet, la sal i el pebre i les triturem amb el turmix tirant l'oli a poc a poc fins que estiguin emulsionades, es a dir com un crema de patata fina i suau. Si veieu que queda espesa, poseu-hi més crema de llet perquè depèn del tamany de les patates quedi espes o no. (Les meves de la recepta son mitjanetes).

En una paella a foc suau hi posem el foie (sense oli perquè ell mateix ja en té) i el deixem fins que estigui fet. (5  minuts per cada costat, dependrà del gruix).

Untem els filets amb oli d'oli d'oliva Verge i els fem a la brasa o a la planxa segons el gust de cadascú. 
Un cop fets procedim a muntar el plat. 

Escalfem la salsa si està freda, i la posem a la base del plat, a sobre hi posem el filet i a continuació el foie. Ho espolvoregem amb la sal Maldon. En un costat del plat hi colocarem el parmentier de patata condimentat amb sal negra. 

Podeu fer un altre acompanyament però us recomano aquest ja que amb la reducció d'Oporto et queda el paladar amb un gust espectacular. 

No us oblideu d'acompanyar aquest plat amb un bon vi negre.