Ratatouille amb Verdura del Nostre Hort. "THERMOMIX" i tradicional.

Ratatouille, verdures, Thermomix, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sònia, cuina facil, cuina casolana, homemade
Ingredients:

1 Pebrot vermell.
1 Pebrot verd.
4 Tomàquets pera.
1 Ceba
1 Grà d'all.
1 Fulla llorer.
Timó (1 ramet o triturat en espècies).
Julivert.
Sal.
Pebre.
Oli d'oliva Verge extra.

Per laminar:

1 Carbassó.
1 Alberginia.
2 Tomàquets pera.
1 culleradeta de timó.
1 rajolí de vinagre de Mòdena.
Oli d'oliva verge extra.
Pebre negre.
Sal.

Preparació:

Cuina amb "THERMOMIX"

Rentem els pebrots i els posem en una safata al forn que abans haurem escalfat a 250°C durant 35-40 minuts. Gireu-los almenys una vegada. 
Un cop trets del forn, els peleu, els talleu a trossets i reserveu. Poseu la ceba tallada a quarts dins el vas de la thermomix juntament amb l'all pelat i sense el cor. 


Programeu 6 minuts, velocitat 5. Baixeu la ceba amb l'espàtula i hi afegiu l'oli d'oliva. Programeu 100°C, 5 minuts,velocitat  cullera. 

Peleu els 4 tomàquets, treieu-els-hi  les llavors i els talleu a trossets. Afegiu els tomàquets, un pessic de sal, el timó, el llorer i el julivert dins el vas i programeu 100°C, 10 minuts, velocitat cullera. 
Un cop fet, poseu els pebrots tallats i programeu 100°C, 6 minuts, velocitat cullera.

Posem la barreja dins un motllo rodó per anar al forn. Escalfeu el forn a 160°C d'alt i a baix. 

Laminem ben prims amb un ganivet afilat el carbassó, l'albergínia i els tomàquets. Sobre el motllo anem colocant una làmina de carbassó, una d'albergínia i una de tomàquet i així successivament formant una espiral com en la foto. 

En un bol poseu un rajolí d'oli d'oliva i un de vinagre de Mòdena, el timó, sal i pebre, ho remeneu i ho poseu per sobre les verdures. Tapeu el motllo amb paper d'alumini i el poseu al forn durant una hora i 30 minuts.

Un cop transcorregut el temps, li treieu el paper d'alumini, poseu la funció de gratinador al forn i el poseu altra vegada al forn durant 30 minuts. 

Quan la treieu del forn, poseu-hi sal Maldon per sobre i ja estarà a punt per menjar. Fa una flaire...que és impossible resistir-s'hi.


Cuina de manera tradicional:

Feu exactament el mateix que l'anterior però enlloc de posar-ho a la thermomix, ho heu de posar dins una paella. La ceba, l'all i l'oli, ho heu de deixar a foc lent fins que estigui transparent i caramel·litzada.
Tot seguit hi afegiu el tomàquet, el timó, el julivert, el llorer, la sal i ho deixeu a foc lent uns 12 minuts. Un cop fet, hi afegiu els pebrots tallats i els deixeu uns 6 minuts mes. 

La resta de la recepta es igual a la de d'alt. 

Ja veureu que us quedarà boníssima...

Ratatouille, verdures, Thermomix, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sònia, cuina facil, cuina casolana, homemade