Arròs Negre

Arròs Negre, Gambes, Sípia, Cuina Casolana, Arroz Negro, Dijous d'arròs, l'Essència de la cuina, blog de cuina de la sònia
Ingredients per 4 persones:

1 Sípia amb la tinta i la salsa marró.
360 gr. d'arròs.
2 Cebes.
1/2 pebrot verd.
1 gra d'all.
2 Tomàquets grossos madurs o 4 cullerades de tomàquet triturat.
1 litre brou de peix.
Oli d'oliva verge.
Sal i sucre.


Per fer el brou de peix:

Espines de lluç o rap.
1\2 ceba triturada.
1 Tomàquet ratllat.
Aigua.
Sal.
Sucre.

Allioli ràpid opcional: 1 ou, 1 gra d'all, 200 ml. d'oli d'oliva i sal

Preparació:

Començarem a preparar l'Arròs Negre,  prepararant el brou:

Posem una olla amb aigua a bullir juntament amb les espines de peix. Mentrestant en una paella posem la ceba triturada amb oli i la deixeu coure lentament uns minuts fins que es caramel·litzi. Hi afegim el tomàquet amb un pessic de sal i un de sucre. 
Ho deixeu coure uns 10 minuts i ho afegiu al brou juntament amb una part de la tinta de la sípia. Deixeu bullir el brou una horeta, ho coleu i ho reserveu.

(Si voleu aprofitar l'altre part de la tinta no la llenceu, la podem guardar congelada per un pròxim arròs. Poseu-la a bullir amb una mica d'aigua durant 5 minuts, la deixeu refredar i ho congeleu.) 

Mentre es fa el brou, rentem la Sípia i la tallem a trossets petits. Ratllem els tomàquets i els barregem amb la salsa marró de la sípia i un pessic de pebre vermell dolç de la Vera i ho reservem.

Piquem la ceba i la posem en una paella amb un bon raig d'oli i la deixem sofregir uns minuts a foc lent i hi afegim el pebrot i el gra d'all tallat a trossets petits i ho aneu remenant sovint fins que estigui ben caramel·litzat.

Ara es el moment d'afegir-hi el tomàquet que haurem barrejat amb la salsa marró de la sípia i el pebre vermell, un pessic de sal i un de sucre, deixant-ho coure uns 10 minuts. (Ha de tenir una textura melosa)

Incorporem la sípia, ho barregem i ho salem i ho deixem coure uns 15 minuts. S'ha d'evaporar tota l'aigua i ha de tornar a caramel·litzar. 

Un cop fet el sofregit hi incorporem l'arròs (100 gr. per persona), el barregem bé i el torreu una miqueta. Ara el tenim a punt per posar-hi el brou. 

Conteu uns 15 minuts per coure'l. Per tant 15 minuts abans de dinar, hi podeu afegir el litre de brou molt calent amb la tinta a dins. Quedarà un brou totalment negre.
Mentre es fa la paella, si voleu, prepareu un allioli ràpid. Peleu un gra d'all i el talleu a trossets dins un pot de tur-mix amb un pessic de sal, hi poseu un ou sencer i l'oli. 

Tot seguit amb el mateix tur-mix sense moure ho bateu fins que veieu que comença a espessir i quan estigui la part de sota espesa, aneu bellugant el tur-mix de d'alt a baix i l'allioli ja estarà fet.

Enceneu el forn, nomès la part de d'alt a 180°C. 

Un cop transcorreguts 13 minuts, la treieu del foc i la poseu al forn durant uns 3-4 minuts.... i ja tindreu a punt la paella que la podreu acompanyar amb aquest allioli que heu preparat.

Espero que us agradi. 

Bon profit!
Arròs Negre, Gambes, Sípia, Cuina Casolana, Arroz Negro, Dijous d'arròs, l'Essència de la cuina, blog de cuina de la sònia