Crema de Carxofes amb diferents textures

Crema Carxofes, Xips de Carxofa, Carxofes bullides, Verdura, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sónia, Crema de Alcachofa
Ingredients 4 persones:

Crema de carxofes:

6 Carxofes.
1 Ceba.
1 gra d'All.
Oli d'Oliva.
1 litre d'Aigua.

Carxofes bullides:

2 Carxofes.

Xips de carxofes:

2 Carxofes.
Oli d'oliva Verge Extra.
Sal.
1 llimona.

Preparació carxofes bullides:


Pelem les carxofes fins que ens quedi la part mes tendra i mes clareta deixant una mica del tronc. Partim els cors de carxofa per la meitat, i cada meitat amb 3 trossos. Treiem les bellossitats i les posem a bullir dins un pot amb aigua durant uns 20 minuts i desprès les reservem dins l'aigua.

Preparació crema carxofes:

Tallem la ceba a trossets molt petits i la posem en una paella amb oli fins que estigui toveta. 
Un cop quasi feta, hi afegim el gra d'all tallat petitó. 

Mentrestant, pelem les carxofes, els hi treiem les bellositats, les tallem a rodanxes i les saltegem amb una mica de sal a la paella juntament amb la ceba i l'all.

Posem en una olla el litre d'aigua i el sofregit de carxofes. Ho deixem bullir durant uns 30 minuts. Salem i empebrem. Un cop transcorregut el temps, ho triturem i ho posem pel xino per que quedi una crema ben fina. Si veiem que queda molt espesa, hi podem afegir una mica d'aigua de bullir les carxofes.

Preparació de Xips de carxofa:

Pelem les carxofes fins que tinguem el cor (part mes clara i amb fulles mes primes) i tallem el tronc. 
Amb un ganivet molt afilat tallem les carxofes a talls molt i molt primets. 

Posem a escalfar en una paella un bon raig d'oli i quan estigui calent, hi posem les carxofes i un pessic de sal. Les remenem per evitar que es cremin i quan estiguin rossetes, les treiem i les posem en un plat amb paper de cuina per que s'escorri tot l'oli.

Crema Carxofes, Xips de Carxofa, Carxofes bullides, Verdura, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sónia, Crema de AlcachofaAra ja podem fer el muntatge del plat: en un bol hi posem la crema de carxofa, a dins hi posem la carxofa bullida i per sobre hi posem les xips de carxofa.

Crema Carxofes, Xips de Carxofa, Carxofes bullides, Verdura, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sónia, Crema de Alcachofa









Molt bona i diferent.