Fricandó de Vedella al Forn amb emulsió de Patata i Camagrocs

Fricandó de Vedella al Forn, Fricandó de Ternera, Carn, Camagrocs, Patata,  Receptes casolanes, cuina casolana, cocina casera, cuina facil, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia
Ingredients per 6 persones:

1 kg. de llata de vedella tallada per fricandó.
75 gr. de camagrocs secs.
125 gr. Tomàquet triturat.

1 ceba grossa.
2 pastanagues.
1 porro.
2 gots de vi Pedro Ximenez.
1 got de vi negre.
3 gots d'aigua mineral.
4 grans d'all.

4 patates.
10 avellanes.
Julivert.
Farina.
Un rajolí de crema de llet
.

Preparació:

Enfarinem, salem  els  talls de vedella i els fregim  amb oli  en una  cassola  només  volta  i  volta  per  donar  color. Tallem  la  ceba, la pastanaga i el porro i  ho deixem rostir molt a poc a poc, a foc lent i tapat  fins  que  quedi  tot  melós   (uns 20-25 minuts).  
Ho  hem  de remenar  tot  sovint  perquè  no  s'enganxi  i  hi  tirem  el  tomàquet triturat,  un  pessic  de  sal  i  un de sucre i ho deixem reduir ( mitja hora) a foc lent. Un cop fet, hi tirem un got de vi i ho deixem a  foc suau uns  5 minuts  i  ho  passem  tot  pel  xino. El  suc  que  queda, l'aboquem  a  la  cassola, hi  afegim la  vedella i  hi  afegim  l'aigua, el vi   Pedro  Ximenez  i  remenem. Ho  deixem  a  foc  suau  uns  15 minuts.  


Al  mateix  moment,  hidratem  els  camagrocs  secs  amb  aigua  calenta i encenem el forn a 150 graus d'alt i baix. A part, fregim els bolets i reservem uns 20 gr. de camagrocs per fer l'emulsió. Un cop han passat els 15 minuts agafem una safata  pel forn,  hi  afegim la vedella i  els  bolets  i  ho  posem a  al mig  del  forn. 

Tot  seguit  farem  la  picada  amb  les avellanes pelades, els alls, el julivert,  una  mica  d'aigua i l'aboquem sobre la vedella i remenem. Ho  deixem  al  forn durant una hora i mitja més o menys i ho anem remenant.
 Mentrestant  posarem  les patates a bullir   amb pela en un pot amb aigua fins que estiguin tovetes durant uns 25 minuts. ( Dependrà de la mida de les patates ). Les treiem de l'aigua, les pelem, les salem i les posem a la batedora amb un rajolí de crema de llet, oli d'oliva Verge i  els  camagrocs  que   hem  reservat  i ho  batem  tot  fins aconseguir una emulsió o un puré. 

Un cop feta la vedella la podem acompanyar amb l'emulsió de patata i camagrocs. Estic convençuda que si la feu serà un èxit i la tornareu a fer. 

La llata té com un nervi central de greix que al posar-se al forn es desfà i queda super melosa. 

Us en llepareu els dits!