Canelons de Rostit de Pollastre

Canelons de Pollastre, Canelones, pasta, cuina fàcil, cuina tradicional, cocina facil, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia
Ingredients per 110 canelons:

120 plaques de Canelons per si alguna es trenca.
3 kgs de Pits de Pollastre sense ós.
2 Cebes i mitja grosses.
10 Pastanagues.
3 Tomàquets madurs.
Tomàquet fregit.
3 cullerades de Farina.
100 ml. de Llet.
Sal.
Pebre.
Oli d'oliva verge extra.

Per fer la betxamel:

180 ml. d'Oli d'oliva verge extra.
2 litres de Llet semidesnatada.
180 gr. de Farina.
Nou moscada.
Sal.
Pebre.

Preparació:

Posem els pits de pollastre tallats a trossets, les pastanagues i cebes pelades i tallades a rodanxes dins una cassola amb bastant oli. Salem i empebrem, on seguidament afegirem els tomàquets rentats i partits per la meitat. 

Ho posem a foc fort durant uns 20 minuts i desprès ho deixem a foc suau uns 30 minuts, i a estones ho anem remenant fins que quedi rostit. 

Un cop fet, ho triturem tot molt ben triturat i hi afegim la farina i la llet fins que quedi una pasta molt suau i ho remenem uns minutets. Si convé, hi podem afegir una miqueta més de llet.

Per preparar la pasta del caneló, posem una olla grossa amb aigua al foc amb un bon raig d'oli i una miqueta de sal i quan bulli hi posem les plaques de canelons segons les instruccions del paquet. 
(Jo ho faig de 15 en 15 per evitar que s'enganxin entre elles). 
Quan estiguin fetes, les treiem amb una escorredora una a una i les posem dins una olla amb aigua freda per evitar que es passin de cocció. Aquesta operació l'haurem de fer vàries vegades. 

Canelons de Pollastre, Canelones, pasta, cuina fàcil, cuina tradicional, cocina facil, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia
Sobre el taulell de treball hi posem un drap de cuina i al damunt d'ell anem col.locant les plaques de canelons, on seguidament ja les podrem farcir i anar enrotllant. 
Canelons de Pollastre, Canelones, pasta, cuina fàcil, cuina tradicional, cocina facil, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia
Un cop enrotllats, els posem dins una safata apta pel forn untada amb oli i així fins acabar tots els canelons.



Preparació de la betxamel:

Posem la farina en una olla al foc amb l'oli i ho remenem amb unes varetes, quan comenci a fer bombolles i canviar una mica el color, ja hi podem afegir la llet poc a poc sense parar de remenar. Hi afegim la sal, el pebre i una miqueta de nou moscada i seguim remenant fins que quedi espesa.

Per damunt dels canelons hi posem una miqueta de tomàquet fregit fins cobrir la part de sobre dels canelons i desprès ja hi podem afegir la betxamel. Per sobre la betxamel hi posem el formatge parmesà ratllat i uns trossets petits de mantega.

Just abans de menjar-los, escalfem el forn a d'alt i a baix a 180ºC. Quan estigui a la temperatura, hi posem els canelons durant uns 8 minuts fins que quedin una mica rossets. Els treieu i ja estaràn a punt de menjar. 

Fets només de pollastre, queden molt suaus i són boníssims. 

Proveu-los, no us arrepentireu.