Espagueti a la marinera o Spaghetti allo scoglio

Spaghettata Marinera, Espaguetis a la Marinera, Spaguethi allo scoglio, Cuina Italiana, Cuina casolana, L'Essència de la cuina, blog de cuina de la Sonia
Ingredients per 2 persones:

160 gr. d'Espaguetis.
4 Gambes n°2.
4 Gambetes congelades.
100 gr. d'anelles de Calamar.
8 Musclos.
8 Cloïsses grosses.
2 Tomàquets de rama.
3 cullerades de Tomàquet triturat.
2 grans d'All.
Mitja Ceba.
Mig Bitxo.
Oli d'oliva Verge.
Sal i pebre.
Mitja culleradeta de Sucre.
Mig gotet de Vi blanc.
1 ramet d'Alfàbrega.
1 ramet de Julivert com a guarnició.


Preparació:

Posem les gambes senceres en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva i les hi donem volta i volta amb un pessic de sal. Les treiem de la paella i reservem. 
En el mateix oli, hi saltejarem les gambes pelades prèviament descongelades i també reservem. 

Ratllem la ceba i la sofregim a la mateixa paella i amb el mateix oli de les gambes juntament amb els alls tallats a trossets petits i ho deixem fer lentament a foc suau fins que quedi un to dauradet.

Pelem els tomàquets i els tallem a dauets petits i els introduïm al sofregit i ho deixem a foc suau fins que el tomàquet estigui desfet, ara es el moment de posar-hi el tomàquet triturat juntament amb mitja culleradeta de sucre i mitja de sal. 

Un cop estigui el tomàquet fet (uns 20 minuts) i hi introduïm les anelles de calamar amb mig bitxo i una mica de pebre i ho deixem fer una estoneta fins que els calamars estiguin fets. (Uns 15 minuts). 

Aprofitem mentre s'està fent el sofregit per netejar els musclos (els hi treiem les barbes i els rasquem la closca) Si tenen la closca molt bruta podeu fer servir un "nanas" nou.

Pelem les gambes (excepte dues que serviran per guarnir el plat) i passem pel xino els caps. El suc dels caps el posem dins el sofregit juntament amb el vi blanc, els musclos, les cloïsses, les gambes i un ramet d'alfàbrega i deixem que faci xup-xup fins que els musclos i les cloïsses estiguin oberts.

Seguidament posem a bullir una olla al foc amb un raig d'oli i un bon pessic de sal i quan bulli, hi posem els espaguetis i els deixem coure seguint les instruccions del paquet. Millor deixar-los al-dente (al punt just de cocció i no massa fets) farà que si no els passeu per aigua freda no quedin enganxats entre ells. 

Un cop transcorreguts els minuts de cocció, els escorrem i els posem dins el sofregit juntament amb mig cullerot amb aigua de bullir la pasta. Els remeneu perquè s'impregnin de tot el sofregit i ja estaran llestos per menjar; l'aroma que desprèn es impressionant!  

Bon profit!!!