Risotto amb Ceps, Carbassó i Foie.

Risotto de Ceps, arròs amb bolets, formatge, arroz, setas, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia, arroz, arròs, formatge, arros amb carbassó, arroz con calabazin, Risoto,

Ingredients per 4 persones:


360 gr. d'Àrròs.
150 gr. Formatge parmesà ratllat.
70 gr. de Ceps secs.
1 Carbassó petitonet o mig de gran.
2 trossos de Foie fresc.
1 Ceba petita.
1 got de Vi blanc.
Sal Maldon.
Sal.
Oli d'Oliva Verge.




Preparació:


Triturem la ceba i la posem en una cassola a foc suau amb un bon raig d'oli d'oliva i la deixem uns 20 minuts fins que estigui caramel·litzada, l'hem de remenar sovint per que no s'enganxi. Tallem el carbassó a trossos petits amb la pell i el posem dins la cassola fins que estigui ben tou. (aprox. 15 minuts).
En un bol amb aigua calenta (500 ml.), hi posem els ceps secs perquè s'hidratin.  Un cop hidratats els saltegem a la cassola amb un bon pessic de sal i juntament  amb la resta de sofregit. No llenceu l'aigua d'hidratar els ceps per que servirà de brou del rissoto.

Tot seguit hi afegim l'arròs i el saltegem una miqueta. Poseu una olla al foc amb l'aigua d'hidratar els bolets un cop bulli l'anem afegint a poc a poc. Quan s'evapori la miqueta d'aigua que hi posem, hi afegim l'altra i així fins que tinguem l'arròs cuit. No hem de parar de remenar a fi efecte d'extreure tot el midó de l'arròs. 
A mitja cocció, hi afegim el got de vi. Més o menys hem de fer l'arròs durant uns 20 minuts. 

En una paella a foc lent i sense oli, hi posem el foie i el deixem 5 minuts per cada costat. 
Un cop fet l'arròs, hi posem el parmesà i ho remenem. Arribem al moment d'emplatar.. amb un motllo molt millor, i a sobre hi poseu el foie amb una miqueta de sal Maldon. 

Boníssim i diferent, i si el maridem amb un vi negre es fantàstic.

Risotto de Ceps, arròs amb bolets, formatge, arroz, setas, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia, arroz, arròs, formatge, arros amb carbassó, arroz con calabazin, Risoto,