Pastisset de mousse de préssec

Pastís de Préssec, mousse de préssec, postres facils, mousse de melocoton, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sònia.
Ingredients per 6 pastissets:

Per fer la base de pa de pessic:

4 Ous.
120 gr. de Sucre.
120 gr. de Farina.
1/2 sobre de llevadura.
1 cullereta de Sucre avainillat.
1 pessic de Sal.

Per la mousse de préssec:

300 gr. de Préssec de vinya ja tallat.
200 ml. de Nata per muntar.
2 clares d'Ou.
80 gr. de Sucre.
5 fulles de Gelatina.

Preparació:

Primer prepararem la base del pa de pessic.

Encenem el forn a d'alt i a baix a 180°.

Separem les clares dels rovells i aquests últims els barregem amb el sucre fins a obtenir una crema blanquinosa i hi afegim la farina i la llevadura tamissades i el sucre avainillat i amb unes varetes ho barregem tot molt bé fins que quedi tot integrat. Ara batem les clares amb un pessic de sal fins que quedin a punt de neu. Podeu comprovar que estan ben muntades girant el bol al revés, si no cauen es que estan perfectes. Seguidament les afegiu a la massa amb una llengua de gat amb moviments envolvents, de d'alt a baix, vigilant que no s'abaixin les clares. Folrem una safata amb paper de forn i hi posem la massa. Ara ho introduïm al forn i ho deixem durant uns 8 minuts.  Punxeu amb un escuradents i si surt net vol dir que està cuita la base de pa de pessic.

Per fer la mousse de préssec, triturem els préssecs amb la batedora americana, si no la teniu, amb una de normal fins aconseguir un puré.

Posem les fulles de gelatina en aigua freda durant 5 minuts perquè s'hidratin. Les escorrem molt bé i les posem al microones 20 segons, controleu-ho bé, fins que es  desfacin. Feu primer 10 segons i depèn de com ho veieu ho torneu a posar 10 segons més.

Afegim la gelatina al puré de préssec i remenem bé. Muntem la nata i quan es comenci a muntar-hi afegim els 60 grs. de sucre. Un cop muntada l'afegim al puré de maduixes remenant amb molt a poc a poc amb una llengua de gat.

Muntem les clares a punt de neu i quan comencin a muntar-se hi afegim el sucre restant molt a poc a poc. Les afegim a la barreja anterior molt a poc a poc de baix a d'alt.

Ho podeu fer amb qualsevol motllo. Jo he agafat un motllo allargat li he posat a sota la base de pa de pessic i a sobre li he posat la mousse i l'he deixat a la nevera unes 4 hores. Un cop transcorregut aquest temps, i perquè quedi més ben presentat, podeu agafar un aro i el poseu sobre el pastís de mousse i l'apreteu fins que arribi a la base. Amb molt de compte el desemmotlleu i ja el tindreu. 

El podeu decorar amb qualsevol fruita. Es molt lleuger i amb aquesta època de calor baixa super bé i el pots tenir preparat el dia abans. 

Segur que repetireu, bon profit!!!