Pastís de Tres Xocolates

Pastís tres xocolates, postres sense forn, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia, Tarta tres chocolates
Pastís tres xocolates, postres sense forn, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia, Tarta tres chocolates
Ingredients:

150 grs. de xocolata negra (72% cacau)
150 grs. de xocolata amb llet
150 grs. de xocolata blanca
1 litre de nata per muntar
500 ml. de llet sencera
3 sobres de "Cuajada Royal"
5 cullerades soperes de sucre
 

Ingredients per la base:

1 paquet de galetes Maria (o similars)
80 gr. de mantega
 

Preparació del motllo de 23-24 cm. i la base:


Posarem paper de forn a la base d'un motllo desmontable. La forrem i hi posem l'aro.




Desfem la mantega al microones i reservem. Triturem les galetes en una picadora fins que estiguin molt fines. En el mateix motllo, posem les galetes triturades i la mantega desfeta i ho barregem molt bé amb una forquilla i ho anem xafant fins aconseguir una pasta que cobrirà tota la base del motllo, alhora fent que quedi una base plana. 

Seguidament posem el motllo al congelador.



Preparació de les Xocolates:




En un bol, barregem el litre de nata amb els 500 ml. de llet. Començarem amb la xocolata blanca; Posem dins un pot, que pugui anar al foc, 500 ml. de la barreja de nata i llet i el sobre de "cuajada" i ho barregem molt bé. Jo ho faig amb el turmix, però es pot fer amb unes varilles. 

Un cop ben remenat i amb la cuajada dissolta, encenem el foc i hi posem la xocolata blanca a trossets i seguim remenant amb unes varilles a foc mig fins que bulli, uns 8 minuts. Ho retirem del foc i de seguida (sobretot no ho deixeu reposar) ho posem sobre la base de galetes.



Ho deixem refredar i ho posem a la nevera.




Amb la xocolata amb llet farem el mateix procés, 500 ml. de la barreja de llet i nata, la "cuajada", la xocolata amb llet i aquesta vegada juntament amb la xocolata amb llet i afegirem 2 cullerades soperes de sucre. Abans de posar la capa de xocolata amb llet sobre la xocolata blanca, rallarem la superfície de la xocolata blanca amb una forquilla perquè així quedarà més agafada. 

Ja podem posar la segona capa amb ajuda d'una cullera sopera posada al revés i anem tirant la mescla sobre la cullera per evitar el contrast de fred i calent i així s'evita que es barregin les capes. Aquest procés l'haurem de fer també amb la xocolata negra. 
Ho deixem refredar i ho posem a la nevera.



Amb la xocolata negra farem el mateix procés, 500 ml. de la barreja de llet i nata, la "cuajada", la xocolata negra i aquest cop hi posarem juntament amb la xocolata tres cullerades soperes de sucre. Tornarem a rallar la superfície amb una forquilla i hi aboquem la xocolata negra. 

Ho deixem refredar i ho posem a la nevera fins l'hora de menjar.



Jo aquest pastís el faig amb dos dies, em va millor perquè prefereixo deixar reposar una capa abans de posar l'altre, cosa que de la manera que està explicada la recepta es pot fer perfectament en el mateix moment.


Deliciós!